dimarts, 1 de gener del 2008

5è. aniversari: actes celebrats.
Durant tot el curs 2007-2008 hem celebrat el 5è. aniversari, que ha tingut com a com a actes destacats:

Organització i participació II Trobada de Grups de Cant Gregorià de
Catalunya, el 20/10/2007, a l'Església de la Pietat de Vic, amb la interpretació del Passio segons Sant Mateu de T.L.de Victoria i diversos cants gregorians.

Organització i participació Vè. Gregorià pel Mercat Medieval
de Vic, el 08/12/2007.

Concert a Vilafranca del Penedès, per les festes de Sant Raimon de
Penyafort, el 20/1/2008, convidats per la Schola Gregoriana de
Vilafranca.


Organització i participació Vè. Gregorià pel Mercat del Ram, amb el Taller d'Estudis Medievals, de Barcelona, com a cor convidat, el
15/03/2008.Edició del llibret commemoratiu del 5è. aniversari. Amb motiu del
5è. aniversari, la Capella Gregoriana dels Dolors ha editat un llibret
amb els fets més destacables d'aquests 5 anys, la relació de concerts
realitzats, fotografies, retalls de premsa i un CD amb algunes de les
seves cançons.
Concert inaugural dels Tallers de Gregorià de Vic i Prats de Lluçanès, amb el patrocini de la Fundació Viure i Conviure de l'obra social de Caixa Catalunya, a l'Església del Remei de Vic el 25/4/2008.
Viatge a Roma, amb el cant de vespres, missa anticipada de vigília i missa pontifical de Pasqua de Pentecostès, a Santa Maria La Major, del 9 al 12/05/2008.Cants de la Missa gregoriana i concert de Cloenda dels Tallers de
Gregorià de Vic i Prats de Lluçanès, amb els integrants dels
esmentats tallers, sota el patrocini de la Fundació Viure i Conviure
de l'obra social de Caixa Catalunya, a l'Església de Prats de Lluçanès
el 06/07/2008.

Concert de Cloenda del Curs 2007-2008, 5è aniversari, a Sallagosa
(Cerdanya Francesa), a l'església parroquial de Santa Eugènia,
el 13/07/2008.

Text: Benet Camps - Fotografies: Xavier Auseller i Glòria Escuin

CRÒNIQUES DE CONCERTS I ALTRES...

Capella Gregoriana dels Dolors, Barcelona 31-10-09.

El dissabte 31 d'octubre de 2009, a les 12 del migdia vam tenir la sort de poder oferir un concert al reformat auditori de la Pedrera, en un acte organitzat per la Fundació Caixa de Catalunya. Obrí l'acte el Sr.Josep Solans, director de l'àrea social de la Fundació, que amb les seves paraules explicà els beneficis de la pràctica del cant gregorià com a activitat per a la gent gran i més concretament, l'experiència duta a terme en els tallers de cant gregorià del Clubs Caixa Catalunya de Vic i Prats de Lluçanès, amb el mestratge i col·laboració de la Capella Gregoriana dels Dolors, de Vic.

Seguidament començà el concert, amb la interpretació del muntatge "Un viatge pel món del cant gregorià" que alterna uns textos enriquidors sobre els orígens, la història, la pràctica, la tècnica, etc. del cant gregorià, que ens arribaren de la veu de la Magda Martínez, amb 18 peces que il·lustraren sonorament els textos parlats. Va ser una hora llarga de cants i conceptes que va passar volant per al públic assistent que omplia l'auditori.

Al final, una quinzena de persones que havien participat en els tallers de Vic i Prats de Lluçanès i que havien accedit a acompanyar-nos en aquest concert, van pujar a l'escenari per interpretar junt amb la Capella Gregoriana dels Dolors dos cants gregorians, Regina Caeli laetare i Ave verum.
Foto
Redacció: Benet Camps

Capella Gregoriana dels Dolors, Vic 25-4-08.

El divendres 25 d'abril de 2008, a les 8 del vespre vam oferir un breu concert (45') a l'església del Remei de Vic.Abans s'havia fet la presentació dels Tallers de Gregorià de Vic i de Prats al Club Sant Jordi. Intervingué M.Rosa Canudas, de la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de la Caixa Catalunya que féu una explicació sobre els tallers. A continuació, el director i sotsdirector de la Capella Gregoriana dels Dolors van comentar als assistents detalls pràctics sobre els tallers, com s'havien concebut i programat i que estaven segurs que serien un èxit. Acabat l'acte, que va comptar amb la presència de nombrosos cantors de la Capella, ens vam traslladar tots a l'interior de l'església del Remei on vam poder gaudir d'un concert de la Capella Gregoriana dels Dolors.El programa que van interpretar fou:- cants de Quaresma i Setmana Santa- cants de les vespres de Pentecostès- cants de la missa de Pentecostès- cants a la Mare de DéuEl concert fou seguit amb molta atenció pel públic assistent que seguia amb atenció els comentaris del director, Benet Camps, i disfrutava amb cada un dels cants, interpretats amb cura i bon gust per la Capella, que s'anava alternant en diverses formacions de tot el cor, petits cors, Schola o solistes.Els comentaris postconcert demostraven que el públic havia quedat molt content del concert i amb ganes de començar els qui estaven inscrits als tallers, que d'això es tractava.
Foto

Redacció: Benet Camps, Fotografies: Gloria Escuin (pendents).

Cor del Pontificio Istituto di Música Sacra, Calella 12-04-08.
(Foto concert)

El passat dissabte 12 d'abril '08, assabentats a cuita corrent de l'actuació, un bon grup de la Capella Gregoriana ens vam desplaçar a Calella (Maresme) per escoltar al cor del Pontificio Istituto di Música Sacra, de Roma, dirigits per Mn. Valentí Miserachs, el nostre amfitrió en el proper viatge a Roma.Abans del concert ja vam poder tenir els primers contactes (Foto) amb Mn.Miserachs, que des del primer moment es mostrà efusiu, amable i interessat pels temes de la Capella.Després de seguir amb atenció el concert, interpretat amb una exquisita perfecció i que ens deixà a tots bocabadats, Mn. Miserachs tornà a sortir i va dialogar amb tots nosaltres. La Capella li va fer lliurament d'un exemplar del llibre acabat d'editar amb motiu del 5è.aniversari, que fullejà amb nosaltres i expressant-nos el seu sentiment de gratitud i d'admiració cap a la feina que havíem fet.La vetllada acabà amb un sopar per allà a prop. La sorpresa fou quan a les postres, passà per allà davant Mn. Valentí Miserachs, que aprofità per entrar i acomiadar-se una vegada més.Fou un magnífic presagi del que pot ser l'estada a Roma!

(Foto Concert)

Redacció: Benet Camps, Fotografies: Ildefons Noguera.